Ігрові подарунки: настільні розваги для ваших близьких

Олександр

Настільні ігри – обов'язкова частина дозвілля на дружній вечірці, яку організуєте ви, ваші друзі або подруги. Сьогодні в магазинах представлений такий великий вибір, що майже не існує тих, хто відмовляється від купівлі розважальних ігор. Можливо, настав час вибрати пару нових ігор для вашої дружньої компанії.

две настільні гри

Найпопулярніші настільні ігри

Найпопулярніша гра у світі – «Монополія». Вона занесена до Книги рекордів Гіннеса за те, що в неї грає найбільше людей – 500 млн людей у всьому світі. Рекорд зафіксовано 1999 року. Напевно, цифра встигла змінитися, але про інші рекорди Книга рекордів Гіннеса не повідомляла.

Сенс гри в "Монополію" зводиться до того, щоб скуповувати нерухомість і намагатися збанкрутувати суперників, пересуваючи фішки ігровим полем. Гравці по черзі кидають кубик і пересуваються на кількість очок, що випала.

Які ігри найбільше продаються

Вважається, що за обсягами продажу у світі лідирують шахи. Щорічно тільки в США продається понад 3 млн. шахових наборів, хоча загальний обсяг продажів у світі невідомий.

До ТОП-3 за обсягами продажу входять:

  • шахи;
  • шашки;
  • «Монополія».

Шахи - одна з найдавніших відомих людям ігор. У неї грають упродовж сотень років. Однак не варто поспішати купувати їх. По-перше тому, що більшість людей вдома мають шашки і шахи. По-друге, тому, що це ігри, в які грають удвох. Решті компанії доведеться нудьгувати, а це не правильно.

декоративні подушки

Які ігри найпопулярніші в Україні

Якщо ви плануєте купити друзям в подарунок найпопулярнішу гру (на дату придбання), скористайтеся таким сервісом як Google Trends. На момент написання матеріалу найпопулярніші настільні ігри, які купують в Україні – це:

  1. "Квиток на потяг". Ця гра підходить для пари гравців чи групи по 5 осіб. Її мета - будівництво залізниці, що зв'язує міста США. Виграє той, хто побудує більше сегментів дороги до того, як гра закінчиться.
  2. Warhammer. Це група настільних ігор британської компанії Games Workshop. Колекція ділиться на варгейми (битви армій), скриміші (битви загонів) та рольовки (сюжетно-орієнтовані словесні ігри). У коробці набір юнітів вашої армії, картки, фішки. Гра чудово підходить для сталих компаній, які вже збираються разом не раз і не два.
  3. "Еволюція". Це гра, побудована за правилами теорії Чарльза Дарвіна На початку бою всі гравці отримують певну кількість карток-тварин. Із них можна створити нових тварин. Потім розподіляється їжа шляхом кидка кубика. Звірі, яким не вистачило їжі, можуть напасти на інших або загинути з голоду наприкінці ходу. Виграють ті, хто набирає більше балів.

Також в магазинах продається величезна кількість інших ігор різних за сюжетом і задумом, а також за ступенем складності та цікавості, що викликається. Є ігри для дітей та для дорослих.

три настільні гри

Які ігри купити друзям

Найкращий презент для дружньої компанії – гра, яка підніме настрій всім. У шашки і шахи можуть грати разом лише два гравці. У Warhammer потрібно знати правила і не всі гравці – полководці. Тому вона не підходить для компанії з дівчатами. А це означає, що доведеться замовляти щось цікаве всім. Серед ідей - Ігри по книгах і популярних ігор. Час, проведений разом, має до вподоби кожному учаснику гри.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки