Історія появи печива з прогнозами

Олександр

Печиво з прогнозами – оригінальний презент, готовий прикрасити будь-яке свято: День народження, Новий рік, ювілейні заходи на роботі та в школі. Дарувати таке печиво (cookies) – це американо-китайська культурна традиція, поширена у Сполучених Штатах, але не в Китаї.

Що таке печиво з прогнозами

Тісто для цього десерту схоже на млинці. Кулінар випікає з нього круглий млинець, згортає навпіл двічі і вставляє тонку смужку паперу, на якій написано передбачення/побажання. Подають печиво із пророкуваннями у китайських ресторанах у США.

печиво з прогнозами

Звідки з'явилося печиво

Історія десерта починається в Японії. У синтоїстських храмах існує традиція омікудзі. Вона є листочками з пророкуваннями, які отримують парафіяни після того, як принесуть невелике підношення божеству.

Початковий варіант ворожіння припускав, що людина напише три варіанти вирішення своєї проблеми, а потім навмання витягне один із листочків. Вважалося, що діями людини на цей момент керує божество.

Потім ворожіння систематизували та створили набір базових передбачень. А ще пізніше ченці вирішили, що листочки з негативним прогнозом змушують парафіянина уникати пророкувань у майбутньому, а це зменшує пожертвування. Тому вони зовсім прибрали негативні передбачення з храмового ворожіння.

Традиція вкладати паперці у печиво – японська. Найбільш давні згадки про такі цікаві десерти зустрічаються в текстах з Японії. Про те, як вони поширилися в США, є кілька думок. Швидше за все, традицію популяризували японські іммігранти наприкінці XIX століття.

У роки Другої світової війни печиво було регіональним делікатесом, який подавали у китайських ресторанах Каліфорнії. Звідси виїжджали на війну з Японією американські військовослужбовці. Вони із задоволенням купували печиво з прогнозами та ще більше збільшили попит на забаву.

До 1960-х років печиво стало настільки популярним, що його використовували на зустрічах з виборцями під час двох президентських кампаній. Сьогодні його роздають на прем'єрах фільмів, наприклад, на прем'єрі анімаційного фільму «Кунг-фу Панда 3».

Як використовують печиво з прогнозами в наші дні

Печиво, як і раніше, подають у китайських ресторанах. Але його також можна використовувати для розваги та підняття настрою у великій компанії на свята.

Приводом може бути все що завгодно від святкування дня народження дитини в класі або вечірки з друзями та подругами до офіційного ювілею компанії. Особливо популярні ворожіння на майбутнє серед дівчат в новий рік. Для пари закоханих таке передбачення стане милим доповненням до їхніх почуттів та емоцій.

В інтернеті можна знайти десятки рецептів печива із прогнозами, які готують господині для сімейних заходів. До складу десерту входять борошно, цукор, ваніль, олія та папірець із передбаченням. Таке печиво цілком може приготувати ваша мама, сестра чи дівчина. Випікайте вдома і приносьте в подарунок друзям.

шоколад ручної роботи сухофрукти фруктовий джем

Що написати на папірцях

Послідовність подій у дусі омікудзі виглядає так:

  • великий успіх;
  • удача;
  • маленька удача;
  • напівудача;
  • удача у майбутньому;
  • маленький успіх у майбутньому;
  • нещастя.

Лише у храмовому гаданні йдеться про благословення. Однак ваші гості - не парафіяни в синтоїстському храмі і не робили дарів божествам, тому не варто створювати повні аналогії.

Можна підібрати довільний набір приємних подій: любов, романтичне побачення, подорож, виконання бажання, премія, сюрприз. Поєднати з головною послідовністю подій і вийде просто чудовий набір теж порадує гостей свята, особливо дівчат.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки