Що святкуємо у грудні

Олександр

На кожен день календаря припадають десятки свят у різних країнах. Одні з них – державні, а інші – народні чи професійні. Ніхто не відзначає всі, але деякі свята можуть стати приводом для того, щоб відзначити їх у школі з однокласниками або ж привітати близьких подарунками.

ремені брючні маска для сну браслет

Офіційні свята

Між 1 та 7 грудня, у першу неділю місяця Туркменістан відзначає День добросусідства. Свято створене для того, щоб долати відчуження між людьми, яке все частіше проявляється у цифрову епоху. Цього дня рекомендується зустрітися із друзями, весело провести час, обговорити проблеми.

Існують свята, мета яких – підтримка нужденних. Наприклад, День рукавиці у США, який святкують 6 грудня. Цього дня вдома потрібно повісити на ялинку рукавичку. Школи та церкви проводять благодійні вечори та просять пожертвувати рукавиці. Потім їх роздають нужденним. Збереження тепла рук важливе для людей, які живуть у холодному кліматі. Також можна дарувати невеликі подарунки родичам і друзям.

Релігійні свята

6 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. У християнській традиції цього дня священнослужителі збирали пожертвування на користь бідних. В наш час діти чекають на подарунки від Святого Миколая.

Батьки кладуть їх під подушки малюкам за умови, що вони добре поводилися протягом року. У Бельгії малюки залишають на вулиці підкову, наповнену сіном та морквою для коня Святого Миколая. Діти США ставлять у хол черевичок. Туди Святий Миколай покладе їм подарунок.

Цього ж дня Іспанія святкує День Конституції, а Фінляндія – День незалежності.

Головне свято грудня – Різдво, яке святкують 25 грудня та Новий рік святкування в ніч з 31 грудня на 1 січня. На ці два свята припадає пік сезону подарунків. Згідно зі статистикою, переваги розподілені таким чином:

керамічні тарілки і чашки

    • 73% купують або планують купити рідним та близьким як подарунок одяг та аксесуари;
    • 70% – їжу та напої, а також товари для здоров'я;
    • 64% - іграшки та хобі;
    • 47% - електроніку та аксесуари;
    • 36% – товари для будинку і кухні.

    Якщо прийняти всі витрати за 100% та підрахувати їхню частку за категоріями, то на одяг припадає 21% від загального обсягу покупок, а на продукти харчування – 14%.

    Свята народного календаря

    Найбільше народне свято грудня – День зимового сонцестояння. Його відзначали усі аграрні народності. З цього дня день ставав довшим, сонце повертало на літо, а зима на весну. Люди вірили, що на День зимового сонцестояння народжувався новий сонячний бог.

    Побутові свята

    У США крім державних та народних свят відзначають багато побутових свят. Наприклад, 1 грудня відзначають Національний день пирога, а 2 грудня – Національний день оладок. 4 грудня – День печива, 5-го – тортів, 8-го – тістечок брауні. 9-го – Національний день кондитера. 15-го – День кексів, а 19-го цукерок та маффінів. Це не повний перелік грудневої випічки. Майже щодня присвячений тим чи іншим кулінарним шедеврам.

    Є власні дні і в інших страв: 13 грудня святкується День какао, а 11-го – Національний день кілець локшини, 18-го – День смаженого порося, 22-го – горіхового хліба, 29-го – супу з перцем. Це також не повний перелік.

    м'які іграшки

    Свята "правильних звичок"

    Деякі свята придумані для того, щоб прищеплювати дітям правильні звички. Наприклад, Національний день ванної вечірки. Його святкують у США 5 грудня.

    Святкування призначене для дітей. Для них батьки купують піну та іграшки для ігор у ванній кімнаті. Є користь від гарячої ванни взимку і дорослим. Водяна пара очищає носові пазухи, покращує надходження кисню в організм, а це покращує кровообіг.

    Національний день додатків, 11 грудня, закликає звернути увагу на те, які можливості надають людям мобільні додатки. Можна почитати з дитиною книгу про розвиток комп'ютерів та програм.

    30 грудня святкують день голок, що падають. Це день-нагадування про те, що ялинку після свят у Сполучених Штатах здають на переробку. Ялинки використовують на грядках для створення мульчі та в озерах для організації місць нересту та нагулу риби.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки