У яких випадках прийнято дарувати листівки

Олександр

Листівка – це спосіб висловити вдячність, що грає велику роль у відносинах двох людей. Написані від руки, листівки відправляють рідним та близьким з особливих випадків. Але іноді необхідність написати викликає подив. Подякувавши комусь особисто, люди схильні сумніватися в тому, чи варто писати у відповідь, що говорить етикет про цей атрибут і чи не буде знак уваги сприйнятий як настирливість.

п'ять поштових листівок

Коли прийнято відправляти листівки

Найпопулярнішим часом для листівок є свята. Традиція дарувати подарунки та надсилати листівки рідним у Новий рік, на Різдво, Великдень зберігається кілька століть. Це привід привітати друзів та близьких, подарувати подарунки та приділити увагу рідним, яких давно не бачили. Їм буде приємно.

Люди відзначають безліч свят: світських і церковних, міжнародних та національних. Доречно відправити листівку до кожного з них. Але буде краще, якщо ви відправите вітальну листівку або невеликий презент до свята, значимого для отримувача.

Винятковий випадок – весілля. Етикет зобов'язує молодят подякувати гостям за подарунки, але враховує, що відразу після одруження у пари розпочнеться медовий місяць. Тому термін оформлення листівок-подяк – 3 місяці з дати весілля.

Чи є вимоги до святкових листівок

Деякі країни мають особливий етикет святкових листівок. Так, у Японії до Нового року прийнято відправляти листівку із зображенням покровителя року за східним календарем. У тексті не вказують побажання щастя, здоров'я як в Україні. Японці і китайці висловлюють у тексті подяку одержувачу за все те добре, що було між ним і відправником у році, що минає.

три поштові листівки

Картинка китайської листівки – це зашифроване побажання відповідно до традицій. Короп – достаток. Мандарини чи апельсини – побажання багатства. Бобові – символ добробуту.

У Бельгії дарують листівки, створені власноруч. Так вітають близьких та членів родини. У Німеччині листівка – це гарна картинка з лаконічним вітанням.

Фізичні листівки чи електронні

Інтернет подарував людям можливість миттєвого обміну повідомленнями. Записки в месенджерах та електронні листи – частина повсякденного життя. Листівка, написана власноруч, вимагає докласти більше зусиль, ніж автоматичне розсилання у месенджері за списком контактів. Тому правильно – надсилати дорогим людям фізичні листівки.

Крім того, люди старшого покоління особливо сентиментальні. Вони зберігають листівки та інші милі серцю дрібнички. Їм буде приємніше отримати ваше повідомлення, написане особисто.

Які тексти включають у листівку

Оригінальні привітання та смішні картинки доречні, якщо ви обмінюєтеся листівками з ровесниками. В інтернет-джерелах зустрічається багато віршованих привітань до дня народження, весілля чи професійного свята. Використовуйте тексти, стиль яких відповідає загальному стилю спілкування відправника та одержувача.

чотири поштові листівки

Якщо вирішили відправити листівку з готовим текстом, обов'язково додайте щось від себе. Це робить повідомлення особистісним і дає одержувачу зрозуміти, що відправник думав про нього і цей жест важливий для вас, а не просто став традицією.

Підпис під текстом має визначати ваші стосунки з отримувачем. У листівках для друзів використовуються імена. Ділові відносини вимагають більш поважного тону, тому в посланнях колегам застосовуються прізвища.

Як потрібно реагувати, отримавши листівку

Етикет рекомендує відправити записку подяки зручним для вас способом. Також можна написати вітальну листівку у відповідь. Допускається відреагувати листівкою або подарувати подарунок наступного разу, коли настане свято.

Святкові листівки – найбільш зручна форма привітань. Вони допомагають підтримувати стосунки та не вимагають капіталовкладень. Перешкодою стає лише відсутність у нашій країні стійкої традиції дарувати листівки у свята близьким та друзям.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки