ТОП-12 подарунків для дітей

Олександр

День народження дитини – привід для родичів запастися подарунками. Як вибрати серед безлічі варіантів і що дарувати? Намагаючись відповісти на ці питання, рідні спираються на власний досвід та стійкі штампи: хлопчикам машинки та зброю, а дівчаткам ляльки та посуд. У сучасних магазинах вибір іграшок у сотні разів ширший.

настільні ігри

Що подарувати дитині на День народження?

Фахівці з дитячого розвитку рекомендують родичам купувати іграшки з огляду на 4 правила. Іграшка повинна мати користь і:

  • відповідати віку – цю інформацію виробники вказують на упаковці; але купувати іграшки "на виріст" теж можна;
  • стимулювати пізнавальну діяльність;
  • забезпечувати розвиток однієї чи більшої кількості навичок;
  • бути повністю безпечним.

Даруйте хлопчикам та дівчаткам корисні для них ігри та іграшки. Вони повинні нести радість та стимулювати малюка пізнавати світ навколо.

Як вибирають іграшки за віком

Немовляті до півроку дарують брязкальця та різні «тарахтелки», мобілі. Це має бути зручним для тримання рукою, стиснення та розмахування. У наступні 2 місяці малюк освоїть причину та слідство. Тому купують:

  • пірамідки;
  • кубики;
  • сортери;
  • розбірні конструкції, які можна скласти та розкласти.

Повноцінна гра починається у рік та старше.

Дівчаткам дарують:

  • ляльки;
  • будиночки;
  • конструктори для дівчаток, такі як набір для гри в магазин, лікарню та інші.

Варіанти для хлопчиків:

  • вантажівки та кубики;
  • ляльки представники професій;
  • набори Лего для малюків.

У віці від 3 до 6 років діти відточують соціальні навички. Ті конструктори та ігри, якими грають хлопчики, повинні відточувати такі поняття: як будувати будинок, як їздить машина (з урахуванням правил), як збирають та переробляють урожай. У дівчаток це набори для ігор у покупки, школу, маму та інші. До 6 років діти вивчають абетку, а хтось навіть читає. Тому на свято їм дарують ігри для розвитку навчальних навичок:

  • абетку;
  • килимок-пазл;
  • книжку з літерами та малюнками.

м'які іграшки

Квадрокоптери

Більшість батьків, напевно, звертає увагу на зарплати фахівців IT-галузі. Але такі навички непогано почати формувати у дитинстві. Якщо у вас є пустир за будинком, щоб запускати квадрокоптер – зробіть сюрприз дитині шкільного віку та подаруйте цю захоплюючу іграшку.

Дитячий квадрокоптер:

  • має бути яскравим та привабливим;
  • оснащеним елементами, що амортизують, які дозволяють йому відштовхуватися від поверхонь.

Бізіборд

Перекладається як «дошка, що розвиває». Це панель, на якій розміщені замочки, мотузочки, шнурки, шестерні та інші елементи, які можуть бути проблемою для ручок дитини. Зустрічаються тематичні бізіборди за допомогою яких можна вивчати лісових звірят чи абетку, вчитися рахувати, писати тощо.

М'які іграшки

Такі подарунки, як плюшевий кіт чи пес роблять просто «з нагоди» або тому, що дитина дуже хоче завести котика, а батьки проти. Його замінником стане м'яка іграшка, яка підніме малюкові настрій та перемкне його увагу.

Ляльки-перекрутки

Це м'які іграшки, які можна вивернути навиворіт. Тоді вони перетворюються на інші іграшки. Так, вивернутий котик перетворюється на тигреня або корова на конячку. М'які іграшки призначені для розвитку тактильних навичок та дрібної моторики.

Велосипед

Засоби пересування тренують та зміцнюють м'язи рук та ніг. Для малюків купують триколісні велосипеди, а для старших дітей – двоколісні або скутери.

Батут

Найкращий спосіб виплеснути енергію – пострибати. Батут допоможе у цьому питанні. Вважається, що він корисніший, ніж заняття бігом. У стрибку розвиваються всі групи м'язів, тренується вестибулярний апарат та органи дихання, а під час бігу цього немає. Крім того, стрибки покращують циркуляцію крові в організмі.

Міні басейн

Для тих, хто проводить літо на дачі, буде корисним басейн. Його розмір залежить від віку дитини. Малюкам купують моделі, де води по щиколотку, а дорослим глибші.

Зброя

Тим хлопчикам, хто захоплюється зброєю, батьки дарують водні пістолети, лук зі стрілами-присосками та багато інших моделей озброєння. Стрілянина по мішенях тренує окомір і розвиває увагу.

книги і казка-розмальовка

Мольберт

Дітям, які люблять малювати, дарують:

Головне, щоб дитина любила малювання.

Електронні іграшки

Існує безліч іграшок з дисплеєм із закладеними в них програмами, які дозволяють розвивати увагу, пам'ять, мислення та інші навички. Люблячі родичі надають перевагу перед звичайними іграшками. Тим не менш, уникайте покупки іграшок з гучними звуками і таких, які нескінченно повторюють ті самі дії. Перша дратуватиме, а до другої дитина швидко втратить інтерес.

Даруйте дітям те, що вважаєте корисним для них, але не забувайте про рекомендації педагогів щодо вибору іграшок.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки