Чудові подарунки для однокласників

Олександр

Шкільні свята радують дітей новими емоціями, щасливою суєтою та подарунками. Їхня мета – згуртувати колектив. Дати кожному школяреві можливість відчути себе потрібним і важливим.

шоколад ручної роботи сухофрукти

Коли дарують подарунки

8 березня подарунки дарують усім дівчаткам в класі. 14 жовтня - нагода для подарунків усім хлопчикам. На Новий рік – всім дітям в класі. Інші свята індивідуальні. У молодшій школи відзначають День іменинника. Йому дарують подарунок, а іменинник у свою чергу роздає однокласникам цукерки. У деяких школах прийнято готувати сюрпризи та подарунки на останній дзвінок чи на випускний.

Як купують подарунки

Щодо подарунків для всіх діє ряд правил:

  • однакова вартість;
  • однакова функціональність;
  • колірна нейтральність.

Не можна подарувати одній дитині подарунок на 100 грн., а іншій на 500 грн. Це викликає образу, здивування і сварки між однокласниками, так як дитина з дорожчим подарунком спробує зміцнити перевагу над іншими дітьми.

Не рекомендується дарувати дівчаткам ляльки, а хлопчикам набір з блокнота і ручки. Це стане приводом для глузування: «ми розумні та дорослі, а ви ще маленькі та дурні, тому грайте у ляльки». Але в початковій школі допускається подарувати всім дівчаткам ляльки, а хлопчикам по машинці або дівчаткам зошити, а хлопчикам альбоми для малювання. Усі подарунки мають бути рівноцінними (з погляду дітей).

У СРСР було прийнято підкреслювати підлогу кольором, починаючи з пологового будинку і рожевого чи синього бантика на ковдрі. Сьогодні більшість батьків дотримуються традицій нейтральних подарунків. Купуючи альбоми, зошити, портфелі, вибирають нейтральні кольори і підкреслено уникають синього та рожевого.

Ідеї подарунків, залежно від віку

Діти ростуть. Тому разом із зміною віку змінюються пріоритети та види діяльності. Відповідно змінюються ідеї для подарунків.

блокноти і кулькові ручки

Молодші класи

Це вік, коли дитина ще продовжує грати в ігри, але частину свого часу вимушено віддає навчанню. Тому серед варіантів подарунків:

  • іграшки (конструктори, спіннери, робототехніка);
  • головоломки;
  • набори для дитячої творчості;
  • набори наукових досліджень;
  • шкільне канцелярське приладдя (зошити, альбоми, ручки, ластики, точила, пенали, набори листівок, карток зі словами для вивчення іноземної мови).

Подарунки для середньої школи

У 5-8 класах із переліку подарунків забираються іграшки та додаються предмети, які дозволяють захоплююче провести вільний час або ж допомагають навчанню. У списку ідей:

  • плакати-шпаргалки, що включають основні формули з предметів, що вивчаються (дати та імена, якщо це історія, таблиця Менделєєва, таблиця часів англійських дієслів);
  • настільні ігри («Монополія», «Зоорегата», «Джуманджі», магнітний «Морський бій», «Будинок із привидами»);
  • флешки та карти пам'яті для зберігання та перенесення інформації (напр. виконаної будинку презентації для показу у класі);
  • книги, довідники;
  • канцелярське приладдя (зошити, ручки, блокноти, набори інструментів для креслення).

У роки, коли батьки школярів самі були школярами, їм дарували шашки та шахи. Сьогодні вони також зустрічаються в асортименті магазинів, але дарувати їх дітям не радять. Школярі віддають перевагу комп'ютерним іграм. Ті, хто вміє грати в шахи теж віддає перевагу їх комп'ютерному варіанту, тому що там можна змінювати рівень складності гри і суперника.

Щодо книг, то читати школярі теж не надто люблять. Але вважається, що паперова книга допомагає підтримувати інтерес до навчання. Тому тут вирішувати лише самим батькам.

Окремо відзначимо категорію «прикольних подарунків». Це чашки з прикольними написами типу «кращий учень класу», брелоки, значки з улюбленими кіногероями тощо. Якщо у вашому класі склалася традиція подарунків з гумором, починаючи з початкової школи, чому б її не продовжувати і надалі. Але решті не рекомендують приєднуватися до тренду, тому що те, що здається смішним батькам, може виявитися не смішним однокласникам вашої дитини. Ще гірше, якщо потім подарунок стане приводом для глузування.

три керамічні горнятка

Стара школа

Підліткам дарувати подарунки складно. По-перше, вони вже дійшли до періоду, коли активно використовують гаджети, а по-друге, дарувати гаджети всьому класу дорого. Тому найкращий варіант – дарувати емоції.

Усьому класу замовляють:

  • туристичні поїздки;
  • екскурсію до музею (якщо йдеться про великі міста);
  • квест-рум;
  • майстер-клас (наприклад майстер клас з малювання олійними фарбами, приготування страв, розпис одягу і т.д.)

Теоретично, батьки можуть вибрати більш традиційні подарунки ніж туристична поїздка. Наприклад, замовити всім блокноти чи ліхтарики, але вони вже не подарують дітям таких вражень, як у початковій школі і забудуться через день. Тому даруйте те, що дозволяє бюджет та відповідає віку школярів.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки