Не знаєш, що подарувати?

Тетяна Чепурко

 

Принаймні декілька разів на рік у нас виникає потреба дарувати подарунки. І хто з нас хоч раз не мав проблем з їх вибором? Свято вже завтра, подарунки не придбані, всі магазини обійдені, а на їх полицях нічого путнього. Знайома стуація? І тоді, зазвичай, приходить рішення брати те, що першим трапиться на очі. Нічим хорошим це не закінчується, що ще більш прикро - ти дійсно хотів би подарувати щось класне і потрібне, принести радість і задоволення. 

Та й ти сам напевно не раз отримував в подарунок непотрібну тобі річ, симулював щастя, а потім думав, що ж з нею робити. Щоб такого більше не траплялось і подарунки завжди приносили радість тобі і іншим, давай розбиратись, що, коли і кому дарувати.

Сьогодні свят існує так багато, що немає і дня в календарі, щоб не був зайнятий якимось святкуванням. Якщо не офіційне, то народне, особисте чи сімейне, але воно точно є. Не прийнято прийти на Новий рік без подарунка, чи не привітати колег з жіночим/чоловічим днем, навіть, якщо ти не дуже хочеш і не з усіма близько знайомий. А інколи можна обмежитись простим "вітаю", а то й і зовсім не звернути увагу. У той же час близькій людині хочеться дарувати подарунки і без приводу. Щоб було легше орієнтуватись в океані подарунків потрібно розрізняти важливі і менш важливі приводи. Це ж можна сказати і про людей.

На які свята, що дарувати

За важливістю, безперечно, перше місце займає день народження, на це свято прийнято дарувати найдорожчий, найцінніший подарунок: ювелірні прикраси, нову модель смартфона чи плейстейшн.

Стильна каблучка Ніжне намисто Витончена підвіска

Далі йдуть весілля, новий рік, 8 березня, 19 листопада (чоловічий день). Даруй квіти, м’які іграшки, косметику, гаджети чи гроші. Головне - подарунок має бути цінним для отримувача.

І нарешті всі інші свята, дарувати можеш, що завгодно. Це залежить виключно від традицій, які склались особисто у тебе чи в твоїй сім’ї. Раджу дізнатись, які дати важливі для твоїх близьких і не забудь розповісти про свої. І який би подарунок ти не обрав, не забувай про подачу. Повітряні кульки, мила листівка з привітанням, гарна обгортка - це те, що створює особливий настрій)

Ні про кого не забути

Очевидно, тебе оточує велика кількість людей, деякі з них близькі, інші не дуже - від цього залежить те, що ти подаруєш. Просто знайомим можна подарувати магнітик з подорожі і їм буде приємно, адже їх очікування по відношенню до тебе досить низькі. Чим людина ближче, тим важче обрати їй подарунок, адже її очікування вищі, як і твоє бажання догодити. А якщо ви живете разом і маєте спільний бюджет, то справи ще гірші, бо ти точно знаєш, що до старої сковорідки все пригорає і купуєш у подарунок нову, але радості це не приносить. Впоратись з такою бідою допоможе сімейна традиція. Наприклад, домовтесь на день народження дарувати подорож, на новий рік - щось для хоббі. У такому випадку не буде спокуси подарувати потрібні в побуті речі.

Друзів ти добре знаєш, тому обрати те, що їх порадує досить легко, у такий подарунок можна додати нотку гумору, наприклад смішну іграшку, чашку чи листівку, те, що точно зацінить твій приятель.

Листівка для гарячих дівуль Душевно привітати друга Замість 1000 слів

Просто знайомим (родичам, колегам), щоб обрати подарунок, потрібно бути в курсі їх вподобань і звичок, аби не подарувати алкоголь тим, хто його не п’є. Також можна дарувати нейтральні речі: чашки, красиві блокноти чи календарі, модні екокуби або круте мило ручної роботи. Усе те, що таке прикольне, але так шкода купити самому собі. Як варіант, можна презентувати красиву декоративну річ, навіщо вона не зрозуміло, але ніби прикольна.

Подарунок на підвищення Частинка моря завжди поруч Дві голови краще, ніж одна - переконайся

Ще більше про подарунки

Ти точно не прогадаєш, якщо будеш дарувати те, що людина любить і використовує щоденно у побуті, але сама собі не купує. Для ласунів - дорогий або ексклюзивний шоколад/цукерки. Для м’ясоїдів - ногу хамона. Або супер крута мишка для геймера.

Якщо людина щось колекціонує - ти везунчик і проблем з подарунком не матимеш, головне - не забудь завчасно підготуватись. А ще можна самому дарувати подарунки так, щоб склалась колекція, наприклад - щорік дарувати фігурку/шкарпетки/краватку з героєм коміксу людині, яка ними захоплюється. Або круті маленькі копії машин автолюбителю - в такому випадку, з кожним разом твої подарунки будуть ще більш цінними.

Сертифікати на покупку в магазині - ще один варіант, коли ти не прогадаєш. Адже людина обере сама, що їй подобається. Головне - не прогадай з сумою, доплачувати за подарунок не дуже приємно :)

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки