Звідки пішла традиція дарувати подарунки

Олександр

Традиція дарувати подарунки з'явилася дуже давно. Хтось вважає, що вона походить від стародавніх дарів богам. Хтось згадує біблійну історію Різдва, коли волхви принесли дари Ісусу. Ранньохристиянські правителі інтерпретували її, як обов'язок підданих дарувати дари правителю. Тому століттями встановлювали оброк, десятину та інші види податей. Звичай дарувати подарунки дітям з'явився лише в 19 столітті.

Як з'явилася традиція дарувати подарунки?

подарунковий сертифікат і блокноти

Подарунки Стародавнього Риму

Стародавні римляни обмінювалися пам'ятними предметами, не тільки для вираження почуттів, а й задля налагодження відносин із діловими партнерами, родичами. На Новий рік разом із привітаннями вони дарували фініки, інжир, мед. Найбільш цінним подарунком вважалися монети.

Гостинець

На Русі разом зі словом подарунок використовувалося слово «гостинець». Не важко помітити спільне коріння зі словом «гість». Гостинці дарували на свята і просто тому, що прийшли в гості. Зазвичай у такій якості виступали солодощі – пироги, пряники. Але  могли бути й цінніші гостинці, необхідні у побуті – тканини, посуд, гроші.

Сучасний презент

У сучасному житті свят та приводів обдаровувати близьких побільшало. Святкують міжнародні та національні свята, особисті, корпоративні чи професійні. Свята – це привід обрати презент для близьких та друзів. Він наголошує на важливості обдаруваного в житті дарувальника і є способом висловити подяку за добрі стосунки.

Як вибирають подарунки

Фахівці з етикету твердять, що подарунок обов'язково щось символізує, але коли ви приходите до магазину, обираєте певну стратегію покупки.

гель для душу бомбочка для ванни

Презент, як вирішення проблем

Люди часто скаржаться на зламані крани, погані каструлі. Тому, вирушаючи за подарунками, покупець прагне вирішити проблему, про яку йому довго твердять. Це нормально, але не вирішуйте проблеми, про які люди не знають. Не купуйте подрузі таблетки від схуднення або дезодорант, колезі що пітніє. Це не коректно.

Подарунок, який створює проблеми

Купон від магазину – непоганий вибір з погляду рекламного менеджера. Вам розкажуть про те, як чудово прийти та купити в магазині потрібні товари на суму подарункового чека. Але люди не люблять ухвалювати рішення. Подарунковий сертифікат змушує думати. Його може виявитися недостатньо, щоб купити потрібний предмет і людина буде змушена витратити додаткові гроші, що явно не сподобається. В результаті починають злитися на того, хто подарував сертифікат.

Великий чи маленький

У виборі предмета дарування люди егоїстичні. Кожному хочеться слави великого дарувальника. Тому купуються предмети з максимально яскравим ефектом, наприклад, 1000 троянд у коробці. Якщо «1000+1 троянда» не є букетом на честь заручин, то краще подарувати практичний предмет, яким скористаються більше ніж 1 раз: щоденник, блендер, мисливський ніж.

Люди більше цінують корисний предмет, якщо отримують його у подарунок тому, що ефект новизни від презенту минає, а сентиментальність залишається. Даруйте:

набір для вирощування шоколад гранола екокуб

Головне, щоб це справді можна було використати.

Цінний подарунок – досвід

Досвід робить людину щасливішою, тому що відкриває позитивні емоції. Він покращує наше життя не менше ніж матеріальні речі. Якщо ваш брат хоче зайнятися скелелазінням, то йому сподобається презент у вигляді вступного уроку або кількох занять зі скелелазіння.

Вибираючи подарунок, беріть найкращий предмет у своєму класі. Якщо купити кращий не по кишені, то об'єднуйте свої кошти з іншим колегою або членом сім'ї. Результат порадує і вас, і того, кому призначений гостинець.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки