Корпоративний етикет: що подарувати керівнику

Олександр

Навіть ті, хто вміє робити подарунки, потрапляють у складну ситуацію, коли доведеться обрати подарунок для директоракерівника компанії чи менеджера середньої ланки. Подарунок від колективу не повинен виявитися надмірним, як ультрасучасний офісний стілець, але також недоречно дарувати на день народження простий олівець із блокнотом. У тому, що вибрати для боса, варто розібратися детальніше.

Які подарунки дарують керівникові?

блокнот кулькова ручка календар

Настільна лампа

У більшості приміщень потрібно три типи освітлення – загальне для всієї кімнати, робоче для роботи з документами та акцентне, покликане підкреслити предмети декору. Настільна лампа готова стати додатковим предметом декору з функціями порту USB, портативної колонки і т.д. Даруйте, якщо бос багато працює за столом.

Незвичайні канцтовари

Красиві канцтовари люблять усі – степлер у формі слона з дерева, водостійкий блокнот, якісний щоденник. Людям, які роздають безліч доручень на день, знадобиться папір для записів, хороша ручка та інші предмети. Подарунок можна індивідуалізувати, якщо замовити нанесення фірмового логотипу, слогану чи побажань для боса. Чим креативніший колектив, тим цікавіші ідеї подарунків виникають у ньому.

Powerbank та USB-adapters

Адаптери та пауербанки потрібні людям, які часто вирушають у відрядження. Вони позбавляють необхідності шукати місце, де зарядити телефон або ноутбук. Також босу може сподобатися пара провідних навушників. Вони не такі елегантні, як бездротові AirPods, але їх важче втратити в дорозі.

Підставка під ноутбук

Підставки звільняють додаткову площу, якщо потрібно працювати з документами. Крім того, вони дозволяють провести відеоконференцію в Зум, зайнявши зручнішу позицію – не нависаючи над екраном ноута.

три футболки

Годинник

Годинники, від класичних настінних до цифрових настільних, є способом персоналізувати простір. Передати характер чи звички власника кабінету. Настільний годинник доповнює простір. Вони бувають різних форм. З підсвічуванням, функціями барометра та термометра. Також годинник може виконувати функцію таймера і нагадувати зануреному в роботу босу час для дзвінка діловому партнеру або для початку наради.

Що каже етикет про корпоративні подарунки керівнику

Незалежно від приводу для свята, діловий етикет не вимагає від співробітників робити особисті подарунки керівнику. Зрозуміло, що співробітник із особистим подарунком намагається заслужити прихильність. Але водночас він ставить керівника у незручне становище. Зрештою, якщо вас вирішать звільнити, подарунок не допоможе.

Обов'язково подумайте про груповий подарунок від працівників відділу. Він знімає навантаження на бюджет кожного окремого члена компанії та зменшує внутрішній дискомфорт. Але виділятися з колективу та відмовлятися здати гроші на подарунок не варто. Це негативно вплине на ваші взаємовідносини з колегами.

Не купуйте особисті подарунки – парфуми, одеколон. Важко вгадати зі смаком іншої людини. Після свят такі подарунки роками припадають пилом на полицях або їх передаровують при нагоді іншим людям.

Допустимо дарувати речі, що підкреслюють статус власника. Наприклад, брендова ручка Parker чи іменні келихи для елітного алкоголю.

келихи цукерки горнятка

Менеджерам середньої ланки дарують термокухлі, щоденники, квіти та цукерки. Дарувати квіти доречно і чоловікам, і жінкам. Їх доповнюють продуктові корзини. Продуктові набори пропонує більшість великих торгових мереж. В асортименті фруктові набори, набори із елітним алкоголем або чоловічими закусками.

Молоді компанії із задоволенням замовляють нанесення корпоративної символіки на канцтовари, футболки, флешки, кухлі. Це допомагає згуртувати колектив. Тому корпоративним подарункам радіють усі члени компанії – бос, менеджер, секретар.

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки