Скретч-мапи - що це за звір?

Тетяна Чепурко
 

Всім відомі скретч-мапи, де ти стираєш покриття з уже відвіданої країни, поступово зменшуючи для себе географічні "білі плями". Але коли і звідки ці карти взялись?

Сама технологія з'явилася давно - 45 років тому, в США. І вже через 10 років люди у всьому світі з нетерпінням зішкрібали монетою захисну поверхню своїх лотерейних квитків, в надії на збагачення. Не сумніваюся, що і ти, хоч раз, стирав це покриття, поповнюючи мобільний рахунок чи беручи участь в акції або розіграші. Проте, ідея створення мап світу за цією технологією з’явилась нещодавно.

Появу першої скретч-карти світу приписують собі британці. Виникла вона внаслідок звичайного спостереження тільки в 2008 році. Саме тоді британський підприємець Ксав'є Анвін, вирішив залишити всі справи і пізнати дзен відправитися в подорож, яка тривала півроку. За цей час вдалося відвідати чимало країн і познайомитися з багатьма туристами. Більшість з них були так само закохані в подорожі, як і наш герой. Тому питання: "Скільки країн ви відвідали?» звучало непристойно часто. Кожен мав власний спосіб відслідковувати свої мандрівки: записи в блокноті, в електронній таблиці і НАВІТЬ тату на спині! Зрозуміло було одне, у подорожуючих була реальна потреба відмічати досліджені ними частини світу.

Після повернення почалася робота в команді. Першим концептом була карта з наклейками кольору прапорів відвіданих країн. "Але ж це і нууудно", - подумали всі і забили на цю ідею. Нова не змусила на себе довго чекати і тепер багато з нас відзначає свої поїздки, стираючи захисну фольгу, а також має додаткову мотивацію подорожувати якомога більше.

 
 
 

 

І зовсім не важливо, чи любиш ти спонтанні подорожі, коли в п'ятницю ввечері ще п'єш каву вдома, а вранці вже за 1000 кілометрів розглядаєш руїни Колізею. Або може особливе задоволення тобі приносить тривале планування поїздки: прокладання маршруту, пошук нетуристичних пам'яток, і крутих кафе-барів.

У будь-якому випадку, скретч-карта продовжить твою радість від мандрівки, адже буде постійним нагадуванням про неї і твої власні тера інкогніто. А ще це крутезний елемент декору. Заціни сам!

Яркий акцент в интерьере Прозрачная и воздушная, идеально впишется в любой интерьер Для настоящих минималистов
 

 

Тому якщо ти чи твоя близька людинка й досі не користуєтеся скретч-мапою, то зараз саме час її придбати. Літо близько ...

 
 
 

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки