Арахісова паста - не тільки для бурундуків

Тетяна Чепурко

Арахісова паста: все, що ти повинен знати

Арахіс - це не горіх, а рослина групи бобових, як горох чи квасоля. А сам плід - розвивається і росте під землею. У їжу арахіс люди почали вживати дуже давно. А наприкінці 19 століття, в Америці, один дієтолог зрозумів, що арахісова паста - чудовий замінник м’яса. Тоді ж він почав рекомендувати її своїм пацієнтам. Така реклама подіяла і все більше людей спробували і полюбили цей продукт.

Сьогодні арахісова паста розповсюдилась на всю земну кулю. Все більше людей їдять її на сніданок. Чи перекушують нею впродовж дня. Рекомендуємо спробувати, адже це дуже смачно, хоча й калорійно. У 100 г арахісової пасти міститься аж 600 калорій. Тому їж, максимум, 4 чайні ложки у день, а ще краще обмежся двома. Думаєш, це дуже мало? Повір, вже після першої такої порції ти відчуєш насичення. Саме тому арахісова паста дуже вигідна для купівлі, її тобі вистачить дійсно надовго, а ціна невисока.

А як її їсти?

Більшість намазують пасту на хліб, тост або печиво. Але цим справа не обмежується. Додай її в ранкову вівсянку або гранолу і забудь про голод до самого обіду. Використовуй арахісову пасту як начинку для десертів: печива, тістечок, пирогів.

А ще лови рецепт оригінального соусу, відкрий для себе звичайний салат з іншого боку:

  • 2 ст. л. арахісової пасти;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л діжонської гірчиці (із зернами)
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту (якщо у тебе його немає, рекомендуємо все ж 1 раз придбати - його вистачить надовго і він дуже смачний)
  • 2-3 ст. л. лимонного соку
  • головка часнику (дрібно нарізаного чи розчавленого)
  • сіль.

Ретельно все змішай і додай до свого салату, буде дуже смачно.

Якою буває архісова паста

Перш за все, вона буває з домішками чи без. Ми рекомендуємо обирати пасту, у складі якої лише арахіс і сіль. Ніяких консерваторів, ароматизаторів чи інших синтетичних речовин. Інша справа, якщо це не класична паста, а, наприклад, з сухофруктами, медом чи шоколадом. Натуральні домішки не зашкодять, а лише зроблять смак цікавішим.

Також арахісову пасту можна поділити по консистенції. Вона буває грубого перемелювання зі шматочками (так званий кранч), або дрібного - звичайна паста.

У нас на сайті представлені два виробники натуральної арахісової пасти: Burunduk і Manteca. Обидва бренди виготовляють тільки натуральну пасту без консервантів і ароматизаторів. Разом з тим, у них дуже широкий асортимент: паста з шоколадом, з медом, з кокосом, з родзинками, з шматочками і без. Тобі точно варто спробувати!

Арахісова паста ТУТ!

Коментарі

Не знайдено дописів

Залишити відгук
Наші новинки